Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók a tésztához egy 35 x 25 cm-es tepsihez:
40 dkg finomliszt, 3 db tojássárgája, 9 dkg margarin, 9 dkg fehér sertészsír, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál tejföl,
Hozzávalók a töltelékhez:
50 dkg tehéntúró, 5 evőkanál kristálycukor, 1 citrom kifacsart leve, 3 db tojásfehérje, 3 evőkanál zsemlemorzsa, csipet só
A töltelék elkészítése:
A 3 db tojásfehérjét kemény habbá verjük a csipetsóval, majd a többi hozzávalót összekeverjük egy tálban és óvatos mozdulatokkal a habbá vert tojásfehérjét is hozzádolgozzuk.
A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk és két részre osztjuk. Külön-külön fóliába csomagolva hűtőbe helyezzük 30 percre. Az előkészített tepsit kibéleljük sütőpapírral. Ha letelt az idő az egyik tésztát kivesszük a hűtőből és a tepsi méretének megfelelően kinyújtjuk, majd belehelyezzük. Megszórjuk zsemlemorzsával és megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel sütés közben. Erre a tésztára kenjük a túrós tölteléket. Ha ezzel megvagyunk, akkor a másik adag tésztát is elővesszük és ugyanakkora méretűre nyújtjuk, mint az előzőt, majd ráhelyezzük a töltelék tetejére. Nem kenjük le a tetejét, 170 fokos előmelegített sütőbe helyezzük és 30-35 perc alatt készre sütjük. Teljesen kihűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk.