Egyszerű citromos, túrós pite

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók a tésztához egy 35 x 25 cm-es tepsihez:

40 dkg finomliszt, 3 db tojássárgája, 9 dkg margarin, 9 dkg fehér sertészsír, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál tejföl, 

Hozzávalók a töltelékhez:

50 dkg tehéntúró, 5 evőkanál kristálycukor, 1 citrom kifacsart leve, 3 db tojásfehérje, 3 evőkanál zsemlemorzsa, csipet só 

A töltelék elkészítése: 

A 3 db tojásfehérjét kemény habbá verjük a csipetsóval, majd a többi hozzávalót összekeverjük egy tálban és óvatos mozdulatokkal a habbá vert tojásfehérjét is hozzádolgozzuk.

A tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk és két részre osztjuk. Külön-külön fóliába csomagolva hűtőbe helyezzük 30 percre. Az előkészített tepsit kibéleljük sütőpapírral. Ha letelt az idő az egyik tésztát kivesszük a hűtőből és a tepsi méretének megfelelően kinyújtjuk, majd belehelyezzük. Megszórjuk zsemlemorzsával és megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel sütés közben. Erre a tésztára kenjük a túrós tölteléket. Ha ezzel megvagyunk, akkor a másik adag tésztát is elővesszük és ugyanakkora méretűre nyújtjuk, mint az előzőt, majd ráhelyezzük a töltelék tetejére. Nem kenjük le a tetejét, 170 fokos előmelegített sütőbe helyezzük és 30-35 perc alatt készre sütjük. Teljesen kihűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk.

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...