Rácsos szilvalekváros bukta

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók a tésztához körülbelül 18 db buktához:

50 dkg liszt, 2 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 5 dkg sertészsír, 5 dkg margarin, 2 evőkanál kristálycukor, 1 egész tojás és 1db tojássárgája, csipet só továbbá bármilyen töltelék, jelen esetben házi szilvalekvár és 1 db tojás a kenéshez 

Elkészítése:

Egy tálba szitáljuk a lisztet, az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd ha felfutott hozzáöntjük a liszthez és a többi hozzávalóból tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük, majd enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 3 mm-es vastagságúra és kb 14x14 cm-es négyzetekre vágjuk. A mellékelt képek alapján egy éles kés vagy egy pizzavágó segítségével bevagdossuk, elhelyezzük a tölteléket és formázzuk. Ha készen vagyunk a formázással sütőpapírral ellátott tepsibe helyezzük őket és letakarva még pihentetjük 20 percet. Pihentetés után felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben 160 fokon aranybarnára sütjük. Langyosra hűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk. 



Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...