Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók a tésztához körülbelül 18 db buktához:
50 dkg liszt, 2 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 5 dkg sertészsír, 5 dkg margarin, 2 evőkanál kristálycukor, 1 egész tojás és 1db tojássárgája, csipet só továbbá bármilyen töltelék, jelen esetben házi szilvalekvár és 1 db tojás a kenéshez
Elkészítése:
Egy tálba szitáljuk a lisztet, az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd ha felfutott hozzáöntjük a liszthez és a többi hozzávalóból tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük, majd enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 3 mm-es vastagságúra és kb 14x14 cm-es négyzetekre vágjuk. A mellékelt képek alapján egy éles kés vagy egy pizzavágó segítségével bevagdossuk, elhelyezzük a tölteléket és formázzuk. Ha készen vagyunk a formázással sütőpapírral ellátott tepsibe helyezzük őket és letakarva még pihentetjük 20 percet. Pihentetés után felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben 160 fokon aranybarnára sütjük. Langyosra hűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk.