Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók a tésztához 20 szelethez:
10 dkg liszt, 10 dkg kristálycukor, 5 db tojás, 2,5 dkg kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 2 evőkanál olaj
Hozzávalók a krémhez:
3 dl tej, 25 dkg mascarpone, 1 csomag tejszín ízű pudinpor 5 evőkanál kristálycukor, 3 dkg vaj, továbbá a tetejére 10 dkg tejcsokoládé, 1,5 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tojásokat a kristálycukorral fehéredésig felverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és az olajat, majd óvatosan elkeverjük. A tésztát egy sütőpapírral bélelt 35x30-as tepsibe öntjük körülbelül és 170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és kihűtjük.
Elkészítjük a krémet a következőképpen, a pudingport elkeverjük a cukorral, hozzáöntjük a tejet és egy lábasba kis lángon sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A mascarponét összekeverjük a vajjal, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és simára dolgozzuk. Az elkészült krémet a tésztára kenjük, majd hűtőbe helyezzük 2 órára.
Ha letelt az idő a tejcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk az olajjal és rácsurgatjuk a sütemény tetejére, ezután újra visszatesszük a hűtőbe dermedésig, majd szeleteljük és kínáljuk.