Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók a tésztához 1 rúdhoz:
5 db tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 5 evőkanál liszt, 0,5 csomag sütőpor, 2 evőkanál étolaj
Hozzávalók a krémhez:
3 dl tej, 1 csomag tejszín ízű pudingpor, 15 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 1 citrom héja és 1 citrom leve
Egy tálban a tojásokat a cukorral fehéredésig habverővel felverjük, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és óvatosan elkeverjük. Egy 35x40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen eloszlatjuk a tésztát és 160 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ha kisült lehúzzuk róla a sütőpapírt és egy tiszta konyharuhába feltekerjük, majd így feltekerve kihűtjük.
Amíg hűl a tészta elkészítjük a krémet. 2 dl tejet felteszünk forralni, a maradék tejhez keverjük a pudingport, lehetőleg csomómentesre.Ha felforrt a tej, hozzáöntjük a pudingos keveréket és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat és a porcukrot alaposan elkeverjük, belereszeljük a citromhéjat és hozzáöntjük a kicsavart citrom levét, majd a kihűlt krémet hozzáadva krémmé dolgozzuk.
Ha kihűlt a tészta, kitekerjük a konyharuhából és megkenjük a krémmel ízlés szerinti mennyiséggel, majd szorosan feltekerjük. Ha sokalljuk a krémet, akkor akár süthetünk egy másik adag tésztát a fentiek leírása alapján, de hűtőszekrényben 2-3 napig lefedve eláll.
Az elkészült tekercset frissen tartó fóliába csomagolva 2 órára hűtőbe helyezzük. Ha letelt az idő, kibontjuk, porcukorral meghintjük, felszeleteljük és kínáljuk.