Omlós, ropogós sajtos tekercsek

Elkészítési idő: 4 óra 

Hozzávalók 25-30 db tekercshez:

25 dkg liszt , 6,5 dkg margarin, 6,5 dkg sertészsír, 3 evőkanál natúr joghurt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál só 

Hozzávalók a töltelékhez:

10 dkg szobahőmérsékletű margarin, 15 dkg reszelt trappista sajt, 1 mokkáskanál só, 0,5 mokkáskanál őrölt bors, 1 mokkáskanál pirospaprika

Elkészítése:

A lisztet, a sót, a szódabikarbónát elkeverjük majd a hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a joghurtot és összegyúrjuk. Liszttől függ de ha nagyon ragacsos lenne a tészta, akkor nyugodtan adhatunk hozzá egy kevés lisztet.

Elkészítjük a tölteléket, méghozzá a szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a reszelt trappista sajtot, a pirospaprikát, megsózzuk, borsozzuk és robotgép segítségével alaposan összekeverjük. 

Ha ezzel kész vagyunk, akkor a tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, körülbelül 2 mm vastagságúra és megkenjük a töltelékkel, majd szorosan feltekerjük. Frissen tartó fóliába csomagolva fagyasztóba helyezzük 2-3 órára. Ha letelt az idő kivesszük, kibontjuk és kb 0,5 cm széles karikákra vágjuk. Sütőpapírral ellátott tepsire sorakoztatjuk őket tisztes távolságra egymástól és 160 fokra előmelegített sütőben gyönyörű pirosra sütjük, körülbelül 15 perc alatt. 

Hagyjuk kihűlni, így nagyon finom omlós, ropogós tekercseket kínálunk.

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...