Kelt túrós nyakék

Elkészítési idő: 120 perc 

Hozzávalók a tésztához 12 db-hoz:

45 dkg finomliszt, 2 dl tej, 1,5 dkg élesztő, 1 mokkáskanál só, 3 evőkanál kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 10 dkg zsír, 1 egész tojás és 1 db tojássárgája a tésztába, 1 db felvert tojás a kenéshez, továbbá szükségünk lesz egy pite rácsozóra 

Túrókrém hozzávalók:

25 dkg túró, 15 dkg mascarpone, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál porcukor, 1 dl habtejszín, 1 evőkanál citrom leve 

Elkészítése:

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóból tésztát dagasztunk és a duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük egy szűrőn, hogy minél könnyebb krémet kapjunk és a többi hozzávalóval simára keverjük egy robotgép segítségével.

Ha megkelt a tészta 3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges méretű de egyforma négyzetekre vágjuk. A fázis fotókon látható módon a pite rácsozóval mintát készítünk, megtöltjük 1 evőkanál túrókrémmel és ráhajtjuk a mintás részt. Sütőpapírral ellátott tepsire helyezzük őket és előmelegített 160 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Kihűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk. 

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...