Keksztekercs újra gondolva

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók a tésztához 20-25 db-hoz:

50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 dl tej, 3 evőkanál lekvár, 4 evőkanál rum vagy 2 evőkanál rumaroma 

Hozzávalók a főzött krémhez:

2,5 dl tej, 3 evőkanál liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliáscukor vagy 1 evőkanál vanília aroma 

Hozzávaló a tetejére: 

10 dkg kókuszreszelék, ízlés szerint gyümölcs, csokoládé forgács, esetleg kókuszreszelék 

A tészta elkészítése:

Egy tálban a darált kekszet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport jól elkeverjük, hozzáadjuk a lekvárt, a rumot és a tejet. Olyan tésztát kell, hogy kapjunk amivel könnyen tudunk dolgozni, jól nyújthatónak kell lennie, ha szükséges még adhatunk hozzá tejet, vagy éppen elvehetünk belőle, ezért érdemes kisebb adagokban hozzáadni.

A krém elkészítése:

A tejben elkeverjük a lisztet csomómentesre, majd egy kis lábasban felfőzzük folyamatos keveréssel, krémet főzünk belőle és kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt főzött krémhez, majd hozzáadjuk a vanília aromát és alaposan kikeverjük. 

Elkészítése:

A tésztát körülbelül 1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk és egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle, majd ha ezzel kész vagyunk kókuszreszelékbe forgatjuk őket. A krémet tetszőleges díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük. A korongokat tálcára helyezzük és krémet töltünk rá, majd a krémre teszünk még egy korongot, amelynek a tetejére szintén krém kerül. Ízlés szerint bármilyen gyümölccsel, csokoládé forgáccsal díszíthetjük. 

Omlós margaréta linzerek

Hozzávalók 25 db linzerhez: 30 dkg liszt, 20 dkg kemény margarin, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 0,5 citrom leve és reszelt héja,...