Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók 10 db stanglihoz:
50 dkg liszt, 2,5 dl víz, 2,5 dkg élesztő, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál cukor, 6 evőkanál étolaj, 1 db tojássárgája, 10 szelet főtt füstölt bacon szalonna, 5 dkg reszelt trappista sajt, szezámmag ízlés szerint
Elkészítése:
Langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és állni hagyjuk, felfuttatjuk. A lisztet beleszitáljuk egy tálba hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk az olajat, a tojássárgáját, a sót és jól kidagasszuk.
Lefedve meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt 10 egyenlő részre osztjuk, majd 15 percet pihentetjük.
Egyenként hosszúkás téglalap alakúra húzgáljuk a kezünkkel, szinte ugyanolyan méretűre, mint a bacon szalonna. Ráhelyezzük a tésztára a szalonnát, megszórjuk sajttal és a két végénél fogva ellentétes irányba megcsavarjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megspricceljük vízzel, megszórjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, körülbelül 20 perc alatt