Baconos, sajtos stangli

Elkészítési idő: 2 óra 

Hozzávalók 10 db stanglihoz:

50 dkg liszt, 2,5 dl víz, 2,5 dkg élesztő, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál cukor, 6 evőkanál étolaj, 1 db tojássárgája, 10 szelet főtt füstölt bacon szalonna, 5 dkg reszelt trappista sajt, szezámmag ízlés szerint 

Elkészítése:

Langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és állni hagyjuk, felfuttatjuk. A lisztet beleszitáljuk egy tálba hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk az olajat, a tojássárgáját, a sót és jól kidagasszuk.

Lefedve meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt 10 egyenlő részre osztjuk, majd 15 percet pihentetjük. 

Egyenként hosszúkás téglalap alakúra húzgáljuk a kezünkkel, szinte ugyanolyan méretűre, mint a bacon szalonna. Ráhelyezzük a tésztára a szalonnát, megszórjuk sajttal és a két végénél fogva ellentétes irányba megcsavarjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megspricceljük vízzel, megszórjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, körülbelül 20 perc alatt

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...