Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg sertés lapocka, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 db paradicsom, 1 db TV paprika, 5 dkg füstölt szalonna, 30 dkg zöldborsó, 3 evőkanál étolaj, ízlés szerint só, bors, 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
A vöröshagymát, a paprikát, a paradicsomot apróra vágjuk.
A füstölt szalonnát kisebb kockákra vágjuk és egy serpenyőben zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat is, majd az apróra vágott vöröshagymát, amit megdinsztelünk rajta.
A lapocka húst tetszőleges csíkokra vágjuk, majd beletesszük a serpenyőbe és fehéredésig pirítjuk. Ha ezzel kész vagyunk átöntjük egy lábasba, hozzáadjuk a sót, a borsot, az apróra vágott paprikát és a paradicsomot. Alaposan összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor már majdnem puhára főzzük a húst, akkor hozzáadjuk a borsót is és ha szükséges még vizet öntünk rá. Ha már megfőtt a hús is és a borsó is, akkor megszórjuk liszttel, jól elkeverjük és sűrűsödésig főzzük, ami körülbelül 2-3 perc. Főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.