Szilvalekváros pillekönnyű kiflik

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók 50-55 db kiflihez:

50 dkg finomliszt, 20 dkg sertészsír, 2 dl tejföl, 2,5 dkg élesztő, 1 csipet só, 3 evőkanál porcukor, 1 db tojássárgája, továbbá ízlés szerint szilvalekvár a töltéshez és porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

A tejfölt mikrohullámú sütőben langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és jól elkeverjük. Egy kelesztőtálba tesszük az összes hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Tiszta konyharuhával letakarva 40 percet kelesztjük. Ha megkelt 6 egyenlő részre osztjuk, majd gombóccá formázzuk. Egyenként kinyújtjuk 3 mm vastagságú kör alakúra. A kört 8 egyenlő háromszögre vágjuk egy pizzavágó segítségével és mindegyik háromszög szélesebb részére teszünk ízlés szerint szilvalekvárt és kifli alakúra feltekerjük. 

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, nem kenjük le a tetejüket semmivel és előmelegített 160 fokos sütőben kb 10-15 percig sütjük. Langyosra hűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk.

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...