Sárgarépás, diós krémes

Elkészítési idő: 12 óra 

Hozzávalók a tésztához 20 x 25 cm-es tepsihez:

30 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 10 dkg darált dió, 1 teáskanál őrölt fahéj, 4 egész tojás, 20 dkg kristálycukor, 20 dkg sárgarépa, 1,5 dl étolaj 

Hozzávalók a krémhez:

25 dkg mascarpone, 3 dl habtejszín, 3 evőkanál porcukor, továbbá a szóráshoz porcukor 

Elkészítése:

A lisztet a dióval, a fahéjjal, a sóval és a szódabikarbónával alaposan összekeverjük. 

A tojásokat fehéredésig keverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, hozzáöntjük az olajat, és az egészet kikeverjük a lisztes keverékkel.

A kész tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben külön-külön, 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20-20 perc alatt megsütjük és teljesen kihűtjük. Elkészítjük a krémet is úgy, hogy a mascarponét a porcukorral jól kikeverjük, majd együtt felverjük a tejszínnel, azaz fellazítjuk vele, majd 2 egyenlő részre osztjuk.

Ha a tészták kihűltek betöltjük a krémmel, és pár órára de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe helyezzük, ha szükséges lesúlyozzuk. Másnap felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...