Elkészítési idő: 12 óra
Hozzávalók a tésztához 20 x 25 cm-es tepsihez:
30 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 10 dkg darált dió, 1 teáskanál őrölt fahéj, 4 egész tojás, 20 dkg kristálycukor, 20 dkg sárgarépa, 1,5 dl étolaj
Hozzávalók a krémhez:
25 dkg mascarpone, 3 dl habtejszín, 3 evőkanál porcukor, továbbá a szóráshoz porcukor
Elkészítése:
A lisztet a dióval, a fahéjjal, a sóval és a szódabikarbónával alaposan összekeverjük.
A tojásokat fehéredésig keverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, hozzáöntjük az olajat, és az egészet kikeverjük a lisztes keverékkel.
A kész tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben külön-külön, 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20-20 perc alatt megsütjük és teljesen kihűtjük. Elkészítjük a krémet is úgy, hogy a mascarponét a porcukorral jól kikeverjük, majd együtt felverjük a tejszínnel, azaz fellazítjuk vele, majd 2 egyenlő részre osztjuk.
Ha a tészták kihűltek betöltjük a krémmel, és pár órára de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe helyezzük, ha szükséges lesúlyozzuk. Másnap felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.