Kókusz pötty

Elkészítési idő: 4 óra 

Hozzávalók a tésztához:

5 db tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál kakaópor, 18 dkg liszt, 0,5 csomag sütőpor, 6 evőkanál víz

Hozzávalók a kókuszos tésztához: 

3 db tojásfehérje, 3 evőkanál porcukor, 10 dkg kókuszreszelék, 2 csapott evőkanál liszt 

Hozzávalók a krémhez:

4 db tojássárgája, 1 csomag tejszín ízű pudinpor, 4 dl hideg tej, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor 

Hozzávalók a tetejére: 

10 dkg olvasztott étcsokoládé, 1 evőkanál étolaj 

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral fehéredésig habverővel felverjük, a kakaót, a lisztet, a sütőport és a vizet óvatosan hozzákeverjük, majd egy 30 × 20 cm-es, zsírral és liszttel megszórt tepsibe öntjük.

A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket a porcukorral felverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet és hozzászórjuk a kókuszreszeléket. Ha elkészült a kakaós piskótába kanál segítségével pöttyöket teszünk, majd 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a krémet, méghozzá úgy hogy 3 dl tejet felteszünk forrni, a maradék 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és a 4 db tojássárgáját és sűrűsödésig főzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint és a porcukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémet. Az elkészült krémet a kihűlt tészta tetején egyenletesen elkenjük. A csokoládét vízgőz fölött, az olajjal felolvasztjuk és a felolvasztott csokoládéval díszítjük. Hűtőbe helyezzük és ha teljesen kihűlt kockákra szeletelve tálaljuk

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...