Elkészítési idő: 4 óra
Hozzávalók a tésztához:
5 db tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál kakaópor, 18 dkg liszt, 0,5 csomag sütőpor, 6 evőkanál víz
Hozzávalók a kókuszos tésztához:
3 db tojásfehérje, 3 evőkanál porcukor, 10 dkg kókuszreszelék, 2 csapott evőkanál liszt
Hozzávalók a krémhez:
4 db tojássárgája, 1 csomag tejszín ízű pudinpor, 4 dl hideg tej, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor
Hozzávalók a tetejére:
10 dkg olvasztott étcsokoládé, 1 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral fehéredésig habverővel felverjük, a kakaót, a lisztet, a sütőport és a vizet óvatosan hozzákeverjük, majd egy 30 × 20 cm-es, zsírral és liszttel megszórt tepsibe öntjük.
A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket a porcukorral felverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet és hozzászórjuk a kókuszreszeléket. Ha elkészült a kakaós piskótába kanál segítségével pöttyöket teszünk, majd 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet, méghozzá úgy hogy 3 dl tejet felteszünk forrni, a maradék 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és a 4 db tojássárgáját és sűrűsödésig főzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint és a porcukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémet. Az elkészült krémet a kihűlt tészta tetején egyenletesen elkenjük. A csokoládét vízgőz fölött, az olajjal felolvasztjuk és a felolvasztott csokoládéval díszítjük. Hűtőbe helyezzük és ha teljesen kihűlt kockákra szeletelve tálaljuk.