Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 30 x 20 cm-es tepsihez:
6 db tojás, 12 dkg szobahőmérsékletű margarin, 22 dkg kristálycukor, 12 dkg liszt, 0,5 csomag sütőpor, csipet só, 4 evőkanál sárgabaracklekvár (ízlés szerint)
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgákat kikeverjük a kristálycukor felével és a margarinnal, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Elég masszív tésztát kapunk, majd az előre margarinnal kikent tepsibe egyenletesen eloszlatjuk. 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 percig sütjük.
Amíg sül, addig a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukor másik felével, amit 3 részletben adunk hozzá.
Ha letelt az idő a tésztát kivesszük a sütőből és még forrón megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a tojásfehérjehabot is. Visszahelyezzük a sütőbe és még 10-15 percet sütjük, amíg a hab megpirul a tetején. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni és kockákra felvágva kínáljuk.