Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók 50-55 db rúdhoz:
25 dkg túró, 30 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg fehér sertészsír, 20 dkg reszelt trappista sajt, 0,5 csomag sütőpor, 2 csapott teáskanál só, 2 tojássárgája
Hozzávalók a tetejére: 1 felvert tojás, ízlés szerint szezámmag, köménymag, reszelt sajt
Elkészítése:
A lisztet és a sót alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a margarint, a zsírt, a reszelt sajtot, a tojássárgákat, a sót és végül a sütőport, majd rugalmas tésztává dolgozzuk. Körülbelül 15 percet pihentetjük, majd lisztezett felületen 5-6 mm vastagságúra kinyújtjuk és 8-10 cm hosszúságú egyforma rudakra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük a felvert tojással, majd megszórjuk ízlés szerint reszelt sajttal, vagy szezám- illetve köménymaggal. Előmelegített 160 fokos sütőben, körülbelül 12-15 perc alatt készre sütjük.