Kolbászos húsvéti falatkák

Elkészítési idő: 1 óra 

Hozzávalók 10 db falatkához: 

1 csomag leveles tészta, 1 db felvert tojás a kenéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

20 dkg krémes állagú túró, 10 dkg krémsajt, 5 szelet kolbász, 1 csipet őrölt kömény, 0,5 kisebb fej lilahagyma, só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A leveles tésztát kibontjuk, kihajtjuk (nem nyújtjuk) majd egy 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk ki belőle. A kiszaggatott korongok felét sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A másik feléből újabb 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk ki és itt ebben az esetben a külső peremre lesz szükségünk. A korongokat lekenjük felvert tojással, majd mindegyikre ráhelyezünk egyet a peremből és azt is lekenjük tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük és kihűtjük.

Elkészítjük a tölteléket is, méghozzá úgy, hogy egy tálban összekeverjük a túrót, a sajtot, a kolbászokat, a sót, a borsot, az őrölt köményt, a kockákra vágott lilahagymát és botmixer segítségével alaposan leturmixoljuk. Ha ezzel kész vagyunk és kihűlt a leveles tészta is, akkor a tölteléket egy habzsákba tesszük és megtöltjük a tésztákat. Tetejét díszíthetjük friss salátával

Megjegyzés: a peremre azért van szükségünk, hogy kényelmesen bele tudjuk tölteni a kolbászos tölteléket.

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...