Elkészítési idő: 1,5 óra
A piskóta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:
3 egész tojás, kristálycukor, 1/4 csomag sütőpor, víz, olaj, finomliszt.
A piskóta elkészítése:
3 db egész tojásnak lemérjük a súlyát és amennyi a tojás súlya annyi cukrot adunk hozzá és annyi evőkanál vizet, ahány darab a tojás, tehát ebben az esetben 3 kanál. Ezt jól felverjük kb 5-6 percig robotgéppel, majd ehhez adunk 1/4 csomag sütőport és kb 3 cl olajat, majd annyi súlyú lisztet amennyi volt a tojás súlya és ezt már óvatosan keverjük össze kézi habverővel. Az elkészült masszát a gyümölcstorta formába öntjük, amit előtte kizsírozunk és kilisztezünk, majd előmelegített sütőben 160 fokon megsütjük, körülbelül 25-30 percig. A piskótát néhány percig hűlni hagyjuk a formában, majd kiborítjuk.
A krém hozzávalói:
2 evőkanál finomliszt, 4 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, 2,5 dl tej, 1 evőkanál margarin
A díszítés tetszés szerint gyümölcsökkel, 1 csomag tortazselé
A krém elkészítése:
Amíg sül a piskóta, a tojássárgákat kisebb lábasban kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel, majd hozzáadjuk a tejet.
A krémet gyakori kevergetés közben tűzhelyen jó sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém, belekeverjük a margarint. A kész krémet elegyengetjük a kihűlt piskóta tetején.
A díszítés menete:
A tortát friss gyümölccsel vagy esetleg befőttel díszítjük.
A tasakján ismertetett utasítás szerint elkészítjük a tortazselét (a választott gyümölcstől függően pirosat vagy színtelent), melyet a tortára csurgatunk. 1-2 órán át a hűtőben összeérleljük.
Tipp: természetesen használhatunk bármilyen ízesítésű pudingport is krémnek, amit hűlés után a piskótára öntünk.