Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt, 1 dl langyos víz, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál kristálycukor, 2 dl tej, 1 mokkáskanál só, továbbá szezámmag és 1 db felvert tojás a kenéshez
A töltelék hozzávalói:
15 dkg sonka (csíkokra vágva), 15 dkg füstölt kolbász (karikázva), 20 dkg reszelt trappista sajt de bármivel tölthetjük ízlés szerint
Elkészítése:
Az élesztőt a meglangyosított vízbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 10 percet állni hagyjuk. A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, beleöntjük a langyos tejet, a felfutott élesztőt és lágy tésztát dagasztunk belőle, majd 40 percet kelesztjük.
Ha megkelt a tészta 3 egyenlő részre osztjuk, gombóccá formázzuk és 15 percet konyharuhával letakarva pihentetjük. Ha letelt az idő lisztezett felületen kinyújtjuk az első tésztát 45 x 20 cm-es méretűre, majd megtöltjük ízlés szerint, feltekerjük és az illesztésnél jól összecsípjük. Ugyanígy járunk el a másik kettő tésztával is. Ha elkészült 3-as fonással összefonjuk. Konyharuhával letakarva ismét kelesztjük 40 percet. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, szeleteljük és tálaljuk.