Elkészítési idő: 3 óra
Hozzávalók a palacsinta tésztához 4 személyre:
15 dkg liszt, 3 dkg cukrozatlan kakaópor, 3 evőkanál barnacukor, 1,5 dl tej, 2,5 dl szénsavas víz, 2 evőkanál étolaj, csipet só, 0,5 csomag sütőpor, 1 egész tojás, továbbá olaj a sütéshez (minden darab palacsintához 1 evőkanál olaj)
Hozzávalók a krémhez és elkészítése:
25 dkg mascarpone, 3 evőkanál porcukor, 3 dl habtejszín, 2 evőkanál kókuszreszelék
A mascarponét, a porcukrot, a kókuszreszeléket jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a habtejszínt és kézi habverővel jól felverjük habosra.
Elkészítése:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, hozzádjuk az összes többi hozzávalót és alaposan kikeverjük csomómentesre, majd 10 percet állni hagyjuk.
Egy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat és egy kisebb merőkanálnyi palacsinta tésztát eloszlatunk benne (egész vékony legyen) és mindkét oldalát megsütjük. Körülbelül 8-10 db palacsinta készül ebből az adagból. Teljesen kihűtjük. Ha elkészült a krém és kihűltek a palacsinták akkor az elsőt megkenjük (úgymond se nem vastagon, se nem vékonyan) aztán rátesszük a másik palacsintát úgy, hogy félig fedje az elsőt, majd megkenjük a másodikat is, aztán jön a harmadik, ami szintén félig fedje a másodikat és így tovább, amíg el nem fogy. Ha lehet úgy adagoljuk a krémet, hogy vékonyan a tetejüket is meg tudjuk kenni.
Ha elkészültünk minden darabbal, akkor hosszában szorosan feltekerjük és folpakkba csomagolva hűtőbe helyezzük körülbelül 2 órára, amíg jól megdermed. Ha letelt az idő kivesszük, megkenjük a tetejét a maradék krémmel, megszórjuk kókuszreszelékkel, felszeleteljük és tálaljuk.