Kókuszos palacsinta tekercs

Elkészítési idő: 3 óra 

Hozzávalók a palacsinta tésztához 4 személyre:

15 dkg liszt, 3 dkg cukrozatlan kakaópor, 3 evőkanál barnacukor, 1,5 dl tej, 2,5 dl szénsavas víz, 2 evőkanál étolaj, csipet só, 0,5 csomag sütőpor, 1 egész tojás, továbbá olaj a sütéshez (minden darab palacsintához 1 evőkanál olaj)

Hozzávalók a krémhez és elkészítése:

25 dkg mascarpone, 3 evőkanál porcukor, 3 dl habtejszín, 2 evőkanál kókuszreszelék 

A mascarponét, a porcukrot, a kókuszreszeléket jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a habtejszínt és kézi habverővel jól felverjük habosra.

Elkészítése:

A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, hozzádjuk az összes többi hozzávalót és alaposan kikeverjük csomómentesre, majd 10 percet állni hagyjuk. 

Egy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat és egy kisebb merőkanálnyi palacsinta tésztát eloszlatunk benne (egész vékony legyen) és mindkét oldalát megsütjük. Körülbelül 8-10 db palacsinta készül ebből az adagból. Teljesen kihűtjük. Ha elkészült a krém és kihűltek a palacsinták akkor az elsőt megkenjük (úgymond se nem vastagon, se nem vékonyan) aztán rátesszük a másik palacsintát úgy, hogy félig fedje az elsőt, majd megkenjük a másodikat is, aztán jön a harmadik, ami szintén félig fedje a másodikat és így tovább, amíg el nem fogy. Ha lehet úgy adagoljuk a krémet, hogy vékonyan a tetejüket is meg tudjuk kenni. 

Ha elkészültünk minden darabbal, akkor hosszában szorosan feltekerjük és folpakkba csomagolva hűtőbe helyezzük körülbelül 2 órára, amíg jól megdermed. Ha letelt az idő kivesszük, megkenjük a tetejét a maradék krémmel, megszórjuk kókuszreszelékkel, felszeleteljük és tálaljuk. 

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...