Görög feta sajtos kenyér

Elkészítési idő: 2 óra 

Hozzávalók 4-6 személyre:

50 dkg liszt, 3 dl langyos víz, 1 teáskanál cukor, 1 púpos teáskanál só, 2,5 dkg élesztő, 1 db tojássárgája, 0,5 dl olívaolaj, 25 dkg feta sajt, 10 dkg trappista sajt, 1 teáskanál oregánó, 1 csapott evőkanál petrezselyem zöld 

Elkészítése:

A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk a sóval, az élesztőt elkeverjük a cukorral a langyos vízben, hozzáöntjük a liszthez, hozzáadjuk a tojássárgáját és jól eldolgozzuk. Amikor már egyneművé válik hozzáadjuk az olívaolajat és belemorzsoljuk a feta sajtot és jól kidagasztjuk. Körülbelül 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és az ujjbegyünkkel kilapítgatjuk körülbelül 26 cm átmérőjű kerek formára. A tetejét megszórjuk trappista sajttal, rászórjuk az oregánót és a petrezselyem zöldjét. Előmelegített 180 fokos sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha nagyon barnulna a teteje alufóliával letakarjuk. Langyosra hűtjük, szeleteljük és kínáljuk.

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...