Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg sárga hüvelyű zöldbab, 2 dl tejföl, 3 evőkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 evőkanál apróra vágott kapor, 1,5 liter víz, 1 dl étolaj, 2 evőkanál ecet, 2 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáöntjük a zöldbabot és összekeverjük. Megsózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, majd felöntjük vízzel és fedő alatt 20 percig főzzük, hogy megpuhuljon.
A lisztből, a tejfölből és pici vízből habarást készítünk, majd lassan a forrásban lévő babhoz öntjük, óvatosan csomómentesre keverjük és 1-2 percig még így főzzük.
Ízesítjük még melegen ecettel és kristálycukorral. Főtt hússal, fasírttal, pörköltekkel tálaljuk.