Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 4 személyre a rántott húshoz:
4 szelet sertéskaraj, só, 2 evőkanál liszt, 2 egész tojás, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 liter étolaj a sütéshez
Hozzávalók a darált húsos mártáshoz:
1 dl olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg sertés darált hús, 10 dkg gomba, só, bors, oregánó ízlés szerint, 1 doboz passzírozott paradicsom, 2 dl víz
Köretnek 30 dkg makaróni tészta, tálaláshoz reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, picit bevagdossuk a széleit, sózzuk, pár percig állni hagyjuk. Bepanírozzuk a megadott hozzávalókkal úgy, hogy először a lisztben, utána a felvert tojásban és végül a zsemlemorzsába forgatjuk bele, majd forró olajban megsütjük.
Vizet forralunk, egy tetszőleges méretű lábasban, megsózzuk és a makaróni tésztát kifőzzük, leszűrjük és félretesszük.
Forró olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, ezután hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk és oregánóval ízlés szerint ízesítjük. Felöntjük pici vízzel, hozzákeverjük a paradicsomszószt és 25 percig együtt főzzük. Az előzőleg kifőzött tésztával, a megsütött hússal és reszelt trappista sajttal tálaljuk.