Elkészítési idő: 4-5 óra
Hozzávalók 4 személyre:
1 db részeire bontott konyhakész tyúk, 3 db kisebb sárgarépa, 3 db fehérrépa, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, só ízlés szerint, 5-6 szem egész feketebors, 3 db kisebb burgonya, körülbelül 5 liter hideg víz, 5-6 szem egész kömény, továbbá 20 dkg csigatészta, 2 evőkanál étolaj a tészta főzőlevébe és hideg víz, 1 teáskanál só
Elkészítése:
A konyhakész feldarabolt tyúkot 5 liter hideg vízben, illetve amennyi ellepi feltesszük főni, majd amikor már felforrt és elkezd habzani, a habját mindig leszedetjük egy szűrővel, hogy szép tiszta levet kapjunk a végén. A megtisztított, ketté vágott répákat, a vöröshagymát, a fokhagymát, a fűszereket (a borsot, a köményt) teatojásba tesszük és ezt is hozzáadjuk, majd még megsózzuk. Innentől már tartalékon, lassú tűzön főzzük tovább, amelyen éppen csak gyöngyözik a leves, ugyanis nagyon fontos, hogy lassú tűzön főzzük, hogy ne legyen zavaros, a jó húsleves titka, hogy 4-5 órát is hagyjuk főni.
Amikor már majdnem megfőtt akkor hozzáadjuk a félbevágott burgonyákat is, majd mikor már a burgonya is megfőtt elzárjuk alatta a lángot.
Egy másik lábasban hideg vizet kezdünk forralni az étolajjal és a sóval, ugyanis fontos, hogy a tésztát mindig külön főzzük ki. Vigyáznunk kell, hogy a tészta ne főjön szét. A tészta lehet csigatészta, amit most házilag készítünk el a levesünkhöz.
BLOGOMBAN A CSIGATÉSZTA RECEPTJÉT ÉS ELKÉSZÍTÉSÉT IS MEGTALÁLHATJÁTOK !
