Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 25 db közepes méretű palacsintához:
30 dkg finomliszt, 2 csomag vaníliáscukor, 4 db egész tojás, 1 csipet só, 5 dl szénsavas víz, 3 dl tej, 2 evőkanál étolaj is kerül a tésztába
Elkészítése:
Az összes hozzávalót egy keverőtálban csomómentesre elkeverjük úgy, hogy a szénsavas vizet kisebb adagokban adagoljuk hozzá. Kézzel, fakanállal is csodálatosan el lehet dolgozni de kézi habverővel sokkal szebben eltudjuk dolgozni. Egy tetszőleges palacsintasütőt enyhén kiolajozunk és egy merőkanállal szépen eloszlatunk egy adag masszát a serpenyőben. Ne legyen sem vastag, sem túl vékony a kisült palacsinta. Közepes lángon 1-2 perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk és kisütjük a másik oldalát is. Ízlés szerint tölthetjük mogyorókrémmel, túróval, cukrozott kakaóporral, dinsztelt fahéjas almával, lekvárral.
A túró töltelék hozzávalói:
25 dkg túró, 2 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál porcukor, 1 evőkanál tejföl, 1 teáskanál citromlé
Elkészítése:
A túrót villával jól áttörjük, majd hozzádjuk a többi hozzávalót, alaposan krémes állagúra keverjük és már tölthetjük is.
Az alma töltelék hozzávalói:
3 db közepes méretű savanykás alma, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 2 csapott evőkanál barnacukor, 1 evőkanál étolaj, 1 teáskanál citromlé
Elkészítése:
Az almákat megpucoljuk, majd nagyobb méretű reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük, hozzádjuk az összes többi hozzávalót és közepes lángon 5-6 percen át pároljuk. Az alma levet ereszt, de azt kevés mennyiségű levét el is fogja főni. Kihűtjük és hűlés után már tölthetjük is.

