Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók 25 dkg csigatésztához:
10 dkg rétesliszt, 10 dkg finomliszt, 2 db L-es méretű tojás, szükség lesz még egy bordázott deszkára és egy fapálcára, úgymond egy csiga készítő szettre
Elkészítése:
A tojásokat egy tálba felütjük és fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet. Kézzel összegyúrjuk, de ne legyen a tészta se túl lágy, se túl kemény. Amikor már a tésztát jó alaposan összedolgoztuk a tetejét pici zsírral megkenjük és egy nyújtófa segítségével kinyújtjuk, körülbelül 1 mm vékonyra. Ha elkészültünk a nyújtással körülbelül 1 cm-es csíkokra vágjuk és mindig csak annyit csípünk le belőle, amennyi a tekeréshez elég, így akkor feltekerünk annyit a fapálcára amennyi egy tekeréshez elég és a bordázott deszkára nyomva megpödörjük. Egy tiszta konyharuhára sorakoztatjuk őket és azon is hagyjuk megszáradni. Ha kiszáradás után nem főzzük meg, mondjuk egy leves betéthez, akkor egy vászon zsákba téve tegyük hűvös, szellős kamrába, így eláll sokáig.
