Házilag készített csigatészta

Elkészítési idő: 2 óra 

Hozzávalók 25 dkg csigatésztához:

10 dkg rétesliszt, 10 dkg finomliszt, 2 db L-es méretű tojás, szükség lesz még egy bordázott deszkára és egy fapálcára, úgymond egy csiga készítő szettre 

Elkészítése:

A tojásokat egy tálba felütjük és fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet. Kézzel összegyúrjuk, de ne legyen a tészta se túl lágy, se túl kemény. Amikor már a tésztát jó alaposan összedolgoztuk a tetejét pici zsírral megkenjük és egy nyújtófa segítségével kinyújtjuk, körülbelül 1 mm vékonyra. Ha elkészültünk a nyújtással körülbelül 1 cm-es csíkokra vágjuk és mindig csak annyit csípünk le belőle, amennyi a tekeréshez elég, így akkor feltekerünk annyit a fapálcára amennyi egy tekeréshez elég és a bordázott deszkára nyomva megpödörjük. Egy tiszta konyharuhára sorakoztatjuk őket és azon is hagyjuk megszáradni. Ha kiszáradás után nem főzzük meg, mondjuk egy leves betéthez, akkor egy vászon zsákba téve tegyük hűvös, szellős kamrába, így eláll sokáig.

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...