Túró rudi torta

Elkészítési idő: 3,5 óra

Hozzávalók 16 szelethez:

3 db egész tojás, 13 dkg liszt, 15 dkg kristálycukor, 0,5 csomag sütőpor, 3 evőkanál víz, 2 dkg cukrozatlan kakaópor, 0,5 dl étolaj

Hozzávalók a túrókrémhez:

50 dkg tehéntúró, 20 dkg porcukor, 2,5 dl habtejszín, 1 dl tejföl, 1,2 dl víz, 8 dkg étkezési zselatin, 1 db citrom leve, 25 dkg tortabevonó csokoládé

A tészta elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, az olajat is szép homogén állagú tésztát kavarunk ki belőle. ha elkészültünk egy 24 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 160 fokon 35 perc alatt megsütjük. ha nem vagyunk biztosak, akkor tűpróbával ellenőrizhetjük.

A krém elkészítése:

Egy szűrő segítségével átpasszírozzuk a túrót hozzáadjuk a porcukrot, a tejfölt, a citromlevet és jó alaposan összedolgozzuk. Hideg vízben felduzzasztjuk a zselatint 20 perc alatt, majd mikrohullámú sütőben felmelegítjük, felolvasztjuk és hozzáöntjük a a túrókrémhez és jól kikeverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk a túrós masszába.

Ha teljesen kihűlt a tészta visszatesszük a tortaformába és ráöntjük a krémet, majd legalább 3 órára hűtőbe helyezzük. Ha teljesen kihűlt, akkor a gőz fölött megolvasztott csokoládéval leöntjük és újra visszatesszük a hűtőbe dermedésig. Ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal, csokoládé forgáccsal, díszítő cukorkákkal.

Brownie keksz

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 20 db-hoz: 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé 2 db egész tojás  8 dkg vaj vagy margarin 15 dkg darált barnacuko...