Elkészítési idő: 3,5 óra
Hozzávalók 16 szelethez:
3 db egész tojás, 13 dkg liszt, 15 dkg kristálycukor, 0,5 csomag sütőpor, 3 evőkanál víz, 2 dkg cukrozatlan kakaópor, 0,5 dl étolaj
Hozzávalók a túrókrémhez:
50 dkg tehéntúró, 20 dkg porcukor, 2,5 dl habtejszín, 1 dl tejföl, 1,2 dl víz, 8 dkg étkezési zselatin, 1 db citrom leve, 25 dkg tortabevonó csokoládé
A tészta elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, az olajat is szép homogén állagú tésztát kavarunk ki belőle. ha elkészültünk egy 24 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 160 fokon 35 perc alatt megsütjük. ha nem vagyunk biztosak, akkor tűpróbával ellenőrizhetjük.
A krém elkészítése:
Egy szűrő segítségével átpasszírozzuk a túrót hozzáadjuk a porcukrot, a tejfölt, a citromlevet és jó alaposan összedolgozzuk. Hideg vízben felduzzasztjuk a zselatint 20 perc alatt, majd mikrohullámú sütőben felmelegítjük, felolvasztjuk és hozzáöntjük a a túrókrémhez és jól kikeverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk a túrós masszába.
Ha teljesen kihűlt a tészta visszatesszük a tortaformába és ráöntjük a krémet, majd legalább 3 órára hűtőbe helyezzük. Ha teljesen kihűlt, akkor a gőz fölött megolvasztott csokoládéval leöntjük és újra visszatesszük a hűtőbe dermedésig. Ízlés szerint díszítjük tejszínhabbal, csokoládé forgáccsal, díszítő cukorkákkal.

