Bácskai rizseshús

Elkészítési idő: 2 óra

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg sertéslapocka, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 db paprika, 1 db paradicsom, 3 evőkanál olaj, só ízlés szerint, 30 dkg rizs

Elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajat felforrósítjuk és beletesszük, majd megpároljuk. A sertéshúst felkockázzuk, majd egy lábasba tesszük és együtt pirítjuk fehéredésig a hagymával. Hozzáadjuk a pirospaprikát, utána felöntjük hideg vízzel, beletesszük a paradicsomot, paprikát és megsózzuk.

Fedő alatt főzzük 1-1,5 órát, ha szükséges még vizet adhatunk hozzá időközben. Miután a hús már majdnem megfőtt, a rizsát alaposan megmossuk, hozzáadjuk, és még így együtt főzzük körülbelül 15-20 percet. Az idő leteltével elzárjuk alatta a lángot, fedő alatt még pároljuk, a saját gőzében a rizsát. Csemege vagy kovászos uborkával tálaljuk.

Tipp: arra figyeljünk, hogy víz mindig legyen alatta főzés közben, mert hajlamos leégni, ha már hozzáadtuk a rizsát és akkor lesz igazán szaftos is.

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...