Hozzávalók 20-25 db-hoz:
4 tojásfehérje, 42 dkg porcukor, 1 evőkanál 10 %-os ecet vagy citromlé, 25 dkg kukorica keményítő
Elkészítése:
A tojásfehérjéket és a porcukrot vízgőz fölött melegíteni kezdjük, de nem forraljuk fel. Körülbelül 60-65 fokosra, ha nincs cukorhőmérőnk akkor az ujjunkkal belenyúlunk és ha csípős, akkor már jó. Ha ezzel megvagyunk robotgép üstjébe öntjük, hozzáadjuk az ecetet, a keményítőt és a legnagyobb fokozaton 10 percig verjük. Igazán jó kemény és fényes habot kapunk, amit habzsákba töltünk, tetszőleges mintájú és méretű díszítővel a végén. A sütőt bekapcsoljuk, 50 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk a kis halmokat és 1,5 órán keresztül jól kiszárítjuk.
Megjegyzés: zselés állagú ételszínezékkel színezhetjük tetszés szerint.