Az igazi, ízletes lecsó titka a lédús alapanyagoktól függ, ezért nyáron érdemesebb elkészíteni, hiszen ezeknek a zöldségeknek ekkor van szezonjuk. Friss, puha langyos kenyérrel ellenállhatatlan reggelire, de akár vacsorára is.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 4 személyre:
2 nagyobb fej vöröshagyma, 4 db fehér paprika, 2 db erős paprika, 1 db kaliforniai paprika, 4 db paradicsom, só esetleg bors ízlés szerint, 8 db egész tojás, 1 dl olaj
Elkészítése:
Felaprítjuk a vöröshagymát és egy serpenyőben az olajon párolni kezdjük, pár perc múlva a feldarabolt paprikákat, a paradicsomot hozzáadjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A zöldségek engednek annyi levet magukból, hogy vizet nem kell hozzáönteni de ha mégis szükséges, akkor nyugodtan adhatunk hozzá. Addig pároljuk együtt, amíg a zöldségek összeesnek, megpuhulnak.
A tojásokat felütjük, jó alaposan felverjük, majd ráöntjük a zöldségekre, és 5-6 perc alatt készre sütjük.
Tipp: tartalmasabbá és ízben gazdagabbá tehetjük virslivel, kolbásszal vagy akár szalonnával is a lecsót, aki úgy szereti ne hagyja ki belőle, rendkívül finom.