Tejszínes szederkrémleves

Izgalmas fanyar ízű szederkrémleves, amelyet roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthetünk szeder szezonban. Csodás nyári leves, "desszert" ami nagyon jól esik egy forró nyári napon. 

Elkészítési idő: 45 perc 

Hozzávalók 4 személyre:

50-55 dkg érett fekete szeder, 2,5 dl főzőtejszín, 1/2 csomag vaníliás pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint lehet több), pici só 

Elkészítése: 

A szedret megmossuk, lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd 10 perc főzés után levesszük a tűzhelyről és botmixer segítségével összeturmixoljuk. Érdemes átpasszírozni egy szűrőn, mert a szederben sok mag található, de ez is ízlés kérdése. Átpasszírozás után visszatesszük a tűhelyre és alacsony lángon főzzük a többi hozzávalóval.

Amíg főzzük addig egy másik edényben összekeverjük a tejszínt és a pudingport csomómentesre, majd hozzáöntjük a gyümölcshöz és addig főzzük együtt, amíg be nem sűrűsödik, ez 3-4 perc. Ha besűrűsödött, jól lehűtjük és tejszínhabbal vagy fagyival tálaljuk.

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...