Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 6 személyre:
50 dkg mascarpone, 3 tojássárgája, 3 dl friss kávé, 2,5 dl tejszín, 10 dkg cukor, 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 10 darab babapiskóta, egy nagyobb adag frissen főzött kávé, 1 evőkanál rum vagy rumaroma
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral gőz fölött jól összemelegítjük folyamatos keverés mellett úgy, hogy a cukor teljesen elolvadjon, valamint fontos, hogy a tojásokat is hőkezeljük ezzel az eljárással. Ha ezzel készen vagyunk, hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, addig egy nagyobb adag kávét is lefőzünk, beleöntjük a rumot vagy a rumaromát és félretesszük. Ha kihűlt a tojássárgás massza simára keverjük a mascarponéval.
Felverjük a tejszínt is, majd a mascarponés krémhez keverjük óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjük össze a habot. Lehetőleg átlátszó üveg poharakba töltjük, úgy, hogy mindegyikbe teszünk egy réteget a krémből. A babapiskótát kisebb darabkákra tördeljük és egy pillanatra a kávéba mártjuk, de éppen csak annyira, hogy semmiképp ne ázzon el. Ezeket a kis kávéba mártott piskóta darabkákat a pohárban lévő krémre helyezzük és ezt ismételgetjük, amíg a pohár megtelik, majd a végén kakaóporral megszórjuk. Tálalás előtt mindenképp lehűtjük, úgy sokkal finomabb és az ízek is jobban összeérnek.