Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 4 személyre:
45 dkg magozott szilva befőtt, 6 dl víz, 3 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 4 db egész szegfűszeg, 2,5 dl 30 %-os főzőtejszín, 1 csomag tejszín ízű pudinpor, 0, 5 citrom leve, 1 csipet só
Elkészítése:
A szilva befőttet ha szükséges kimagozzuk, majd egy lábasba tesszük és felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a szegfűszeget és a citrom levét. Megvárjuk, amíg felfő és még utána 10 percig főzzük. Addig a tejszínt csomómentesre keverjük a pudingporral, majd hozzáöntjük és folyamatos keverés mellett sűrűbb állagúra főzzük. Ízlés szerint még cukrot adhatunk hozzá, ha valaki édesebben szereti. Langyosra vagy teljesen kihűtve tálaljuk.
Megjegyzés: természetesen készülhet friss szilvából is csak akkor tovább főzzük, addig amíg teljesen megpuhul.