Elkészítési idő: 1,5 óra
Sárgaborsó főzelék hozzávalók:
40 dkg sárgaborsó, őrölt fehér bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt paprika, 4 dkg liszt, só ízlés szerint
Elkészítése:
A sárgaborsót hideg vízbe áztatjuk 1,5 órára, majd ezt a vizet, amiben megpuhult leöntjük róla és annyi tiszta vízben feltesszük főzni, amennyi éppen ellepi. Amikor felforr, akkor a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Puhára főzzük és a rántást is elkészítjük, amihez felforrósítjuk az olajat, beletesszük az apróra vágott fokhagymát és ezután meghintjük a fűszerekkel és a liszttel és pirítjuk, majd felengedjük 1 dl vízzel.
Jól összekeverjük, majd a rántást folyamatos keverés közben a főzelékhez adjuk. Újraforraljuk, és pár perc alatt összefőzzük.
A fasírt hozzávalók:
50 dkg sertéshús, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 kisebb fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 2 db tojás ,1 teáskanál pirospaprika ,só, bors ízlés szerint
A sütéshez: 6 dl olaj
Elkészítése:
A fasírt elkészítéséhez az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, a fokhagymát összenyomjuk.
Minden hozzávalót alaposan összedolgozunk, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Vizes kézzel pogácsákat formázunk belőle, majd nem túl forró olajban, közepes lángon kisütjük, oldalanként 5-10 perc alatt.
