Sonka tekercsek

Elkészítési idő: 60 perc 

Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez:

24 egyforma vastagságúra szeletelt sonka, 1 nagy doboz löncshús vagy vagdalthús, 8 db tojás, 15-20 dkg trappista sajt, 1 csomag zöldség zöldje, só, bors és majoránna ízlés szerint 

Hozzávalók a panírbundához:

4 db tojás, 6 evőkanál liszt, 10 evőkanál zsemlemorzsa 

A sütéshez 1 liter étolaj 

Elkészítése:

Egy lábasban megfőzzük a tojásokat, kihűtjük és megpucoljuk őket, majd lereszeljük. A konzerv húst villával alaposan összetörjük, a zöldség zöldjét apróra vágjuk, a trappista sajtot lereszeljük. Egy tálban az előzőleg elkészített alapanyagokat, a fűszerekkel jól összedolgozzuk. A sonkákat kiterítjük az egyik szélére halmozunk a töltelékből úgy, hogy teljesen végig érjen benne, majd feltekerjük. Ha mindegyik sonkatekercs készen van, akkor bepanírozzuk. Először a lisztbe, utána a tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Ha ezzel is elkészültünk, akkor bő olajban egy serpenyőben vagy olajsütőben kisütjük őket. Tálalhatjuk rizs vagy burgonya körettel, illetve salátával.

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...