Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez:
24 egyforma vastagságúra szeletelt sonka, 1 nagy doboz löncshús vagy vagdalthús, 8 db tojás, 15-20 dkg trappista sajt, 1 csomag zöldség zöldje, só, bors és majoránna ízlés szerint
Hozzávalók a panírbundához:
4 db tojás, 6 evőkanál liszt, 10 evőkanál zsemlemorzsa
A sütéshez 1 liter étolaj
Elkészítése:
Egy lábasban megfőzzük a tojásokat, kihűtjük és megpucoljuk őket, majd lereszeljük. A konzerv húst villával alaposan összetörjük, a zöldség zöldjét apróra vágjuk, a trappista sajtot lereszeljük. Egy tálban az előzőleg elkészített alapanyagokat, a fűszerekkel jól összedolgozzuk. A sonkákat kiterítjük az egyik szélére halmozunk a töltelékből úgy, hogy teljesen végig érjen benne, majd feltekerjük. Ha mindegyik sonkatekercs készen van, akkor bepanírozzuk. Először a lisztbe, utána a tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Ha ezzel is elkészültünk, akkor bő olajban egy serpenyőben vagy olajsütőben kisütjük őket. Tálalhatjuk rizs vagy burgonya körettel, illetve salátával.