A Pekingi pecsenyekacsa világszerte nagy népszerűségnek örvend, és rengeteg étteremben megtalálható a menükön. Nagyon sokféleképpen készítik, de a legfontosabb szempont mindig az, hogy alacsony hőfokon süljön, hiszen akkor lesz ropogós a bőre de a hús szaftos marad. A végeredmény egy nagyon finom, ínycsiklandó étel, amit szívesen tálalunk az otthonunkban is és nem csak étteremben fogyaszthatunk.
Elkészítési idő: 150 perc
Hozzávalók 4 személyre:
4 db pecsenye kacsacomb, 4 db kacsaaprólék, ez lehet szárnya, mellehúsa, de akár a legfinomabb része a püspök falat is, azaz ez a farrésze, ízlés szerint só, bors, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál méz, 1 kávéskanál majoránna, 1 kávéskanál gyömbér
Elkészítése:
Egy tepsit alaposan kikenünk zsírral, majd a kacsacombokat (ha vastagabb akkor beirdaljuk) és a többi húst, amit választottunk bekenjük mézzel vékonyan, besózzuk, borsozzuk és a bőrös részével lefelé szépen elhelyezzük benne. A vöröshagymát 4 felé vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük és a tepsiben a húsok mellé helyezzük, a legvégén mindent megszórunk majoránnával és gyömbérrel. A tepsit letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben 160 fokon 90 percig sütjük. Amikor már úgy gondoljuk, hogy szépen kisült a kacsa zsírja kivesszük a tepsit, levesszük róla a fóliát, megfordítjuk a húsokat, és visszatesszük őket sülni úgy, hogy 150 fokosra állítjuk a sütőt, így sütjük még 40 percet. A pirosra sült, omlós kacsahúsokat hagymás burgonyával és párolt lila káposztával kínáljuk.