Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók a tésztához 15-20 db stanglihoz:
70 dkg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg sertészsír, 15 dkg reszelt trappista sajt, 4 evőkanál tejföl, 2 db egész tojás, ízlés szerint só, 1 db tojás a kenéshez és szezámmag ízlés szerint
Elkészítése:
Egy tálba mérjük a lisztet és elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, majd hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a sajtot és a tojásokat is és jó összegyúrjuk. Lágyabb és könnyen formázható tésztát kapunk, amelyből gombócokat formázunk. Enyhén lisztezett felületre helyezzük, majd 3-4 mm vastagságú téglalap alakú formára nyújtjuk és 4-5 cm-es széles és 15-20 cm hosszú csíkokat vágunk belőle pizzavágó segítségével és a két végénél fogva ellentétes irányba megcsavarjuk őket és sütőpapírral ellátott tepsire helyezzük egymás mellé. Felvert tojással lekenjük a tetejét, megszórjuk szezámmaggal és a 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük és 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
