Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók 8 db kalácshoz:
60 dkg liszt, 3 evőkanál kristálycukor, 3 dkg élesztő, 1 db tojás és 1 db tojássárgája,
2,5 dl 30 %-os habtejszín, 2-2,5 dl tej (lisztfüggő), 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, a tetejét lekenni plusz még 1 egész tojás
Töltelék: 20 dkg mogyorókrém de bármilyen töltelékkel készíthetjük ízlés szerint
Elkészítése:
Egy dagasztó tálba mérjük az összes hozzávalót kivéve a kakaóport, az élesztőt felfuttatjuk a tejben 10 perc alatt. Az élesztős folyadékot is hozzáadjuk és alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztához 3 evőkanál cukrozatlan kakaóport gyúrunk hozzá, 1 evőkanál tejjel. A másik tészta darabot simán, színezetlenül hagyjuk és mindkettőt 30 percig kelesztjük.
Amikor megkeltek, mindkét tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk majd egyforma téglalap alakúra nyújtjuk és felosztjuk őket 8 egyenlő kis téglalap alakúra. A kakaós tésztát srégen bevagdossuk a közepén egy jó éles késsel, ráhelyezzük a fehér színű tésztát, egy teáskanálnyi tölteléket belehelyezzük és feltekerjük. Ezzel az eljárással elkészítjük mind a 8 db tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket és még 30 percet pihentetjük. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
