Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 4 személyre:
1 nagyobb fej karfiol, 50 dkg darált hús, 1 bögre (2,5 dl rizs), 1 kisebb fej vöröshagyma, só, bors ízlés szerint, 0,5 dl olaj, 10 dkg reszelt trappista sajt, 15 dkg tejföl, 2 db tojás, 1 csapott evőkanál pirospaprika
Elkészítése:
A rizsát alaposan megmossuk, majd sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát felaprítjuk olajon megdinszteljük és hozzáadjuk a darált húst, majd sóval, borssal ízesítjük.
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben pár percig főzzük, majd lecsepegtetjük és langyosra hűtjük. Ha megfőtt a hús hozzáadjuk a rizsát, a tojásokat, ha szükséges még ízesítjük sóval, borssal, és belekeverjük a pirospaprikát is. Sütőtálba vagy jénai edénybe rétegezzük úgy, hogy karfiol, rizses hús, ismét karfiol és így tovább, amíg el nem fogy végül lekenjük az egészet tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.