Omlós chillis karaj grillen

Elkészítési idő: 1 óra 

Hozzávalók 4-6 személyre:

8 szelet vastagabb sertéskaraj (csont nélküli), 3 evőkanál chilli fűszersó, 2 teáskanál oregánó, 3 dl olívaolaj, 0,5 dl citromlé, 2 dl szójaszósz, 4 evőkanál barna cukor és ízlés szerint só, bors

Elkészítése:

A hús kivételével mindent tegyünk egy tálba és alaposan keverjük őket össze.A húst beletesszük egy nagy méretű simítózáras zacskóba, majd öntsük rá a jó csípős chillis szószt és rázzuk picit össze, hogy mindenhol bevonja a húst. Kiszorítjuk az összes levegőt a zacskóból, majd behelyezzük a hűtőbe minimum egy éjszakára.

Ha letelt az idő, kivesszük a húst a pácból és hagyjuk pihenni a pulton, amíg szobahőmérsékletű nem lesz.

Amint elérte a szobahőmérsékletet rátesszük a forró grillre, majd a grillsütő hőfokától függően 160-180 fokon, 10-15 perc készre sütjük.

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...