Sajtos, gombás rakott karajszeletek

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók 4-6 személyre:

35 dkg csiperke gomba, 12 szelet sertéskaraj, só, bors ízlés szerint, grill vagy sertés fűszerkeverék , 2 közepes fej vöröshagyma, 20 dkg teavaj , 3 evőkanál olaj, petrezselyem zöld, 12 szelet sonka, 12 szelet trappista sajt. 

Elkészítése:

A vöröshagymát felaprítjuk, az egész gombát szeletekre vágjuk, a karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk tetszés szerinti fűszerkeverékkel, majd állni hagyjuk 30 percet. A teavajon elősütjük a húsokat és amikor már színt kaptak, kivesszük őket a zsiradékból. A vöröshagymát ebben a zsiradékban megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és így pároljuk 5 percig, a végén megszórjuk a petrezselyemmel.

A karajszeleteket sorban tepsibe helyezzük és mindegyikre pirított gombát teszünk, erre 1-1 szelet sonkát és 1-1 szelet trappista sajtot teszünk, olajat locsolunk alájuk és 160 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Rizzsel és párolt zöldségekkel tálaljuk.

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...