Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók 4-6 személyre:
35 dkg csiperke gomba, 12 szelet sertéskaraj, só, bors ízlés szerint, grill vagy sertés fűszerkeverék , 2 közepes fej vöröshagyma, 20 dkg teavaj , 3 evőkanál olaj, petrezselyem zöld, 12 szelet sonka, 12 szelet trappista sajt.
Elkészítése:
A vöröshagymát felaprítjuk, az egész gombát szeletekre vágjuk, a karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk tetszés szerinti fűszerkeverékkel, majd állni hagyjuk 30 percet. A teavajon elősütjük a húsokat és amikor már színt kaptak, kivesszük őket a zsiradékból. A vöröshagymát ebben a zsiradékban megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk és így pároljuk 5 percig, a végén megszórjuk a petrezselyemmel.
A karajszeleteket sorban tepsibe helyezzük és mindegyikre pirított gombát teszünk, erre 1-1 szelet sonkát és 1-1 szelet trappista sajtot teszünk, olajat locsolunk alájuk és 160 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Rizzsel és párolt zöldségekkel tálaljuk.