Régimódi eperhab

Élvezzük ki, hogy itt az eperszezon! Készítsünk minél több finomságot az isteni gyümölcsből. Szinte biztos, hogy sokan ettünk gyermekkorunkban eperhabot, így hozzuk vissza a régi ízeket, könnyen készíthetünk belőle fagyit, csak tegyük jól záródó dobozba a fagyasztóba. 

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg eper, 5 dkg porcukor, 3 db tojásfehérje, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál citromlé.

Elkészítése:

Az epret alaposan megmossuk és turmixoljuk vagy villával törjük össze. A tojásfehérjéket tegyük egy tálba és géppel kezdjük felverni, közben részletekben tegyük hozzá porcukrot és a vaníliás cukrot. Amikor már jó kemény a tojásfehérje hab hozzáadjuk a citromlevet és a pépesített epret és verjük tovább 1-2 percig. Óvatosan belekanalazzuk poharakba vagy tálkákba, és helyezzük hűtőbe. Tálaláskor dekorálhatjuk friss eperrel, mentával vagy citromfűvel.

Tipp: esetleg tegyünk félre a leturmixolt eperpüréből és a habok közé önthetünk 1 evőkanálnyit, hogy még ízlésesebb legyen. Amilyen egyszerű, olyan finom. Az elkészítési idő kb 15-20 perc.

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...