Eper habos krémes

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Leveles tészta hozzávalók:

20 dkg margarin, 25 dkg finomliszt, 1 csipet só, 1 evőkanál ecet (10%-os), 4 evőkanál víz (hideg legyen)

Elkészítése:

A hideg margarint a lisztbe kockázzuk, hozzáadjuk a sót, és ezután a margarint belemorzsoljuk.

Mikor már kezd egybeállni, a közepébe mélyedést készítünk, és hozzáadjuk az ecetet, ill. a vizet. Viszonylag gyorsan összeállítjuk.

Amikor egyneművé válik, készen is vagyunk kb 30 percig pihentetjük a hűtőben és utána már fel is használható.

Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra majd lisztezett tepsi hátán kb.160 fokon megsütjük pár perc alatt. 2 lapot sütünk belőle. A felső lapot kockázzuk fel akkorára amekkorára majd a sütit szeretnénk felvágni.

Eperhab hozzávalók:

50 dkg eper, 5 evőkanál porcukor, 4-5 db tojásfehérje

Eper hab elkészítése:

Az epret megpucoljuk, megmossuk, jól lecsepegtetjük, összeturmixoljuk vagy villával összetörjük.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot és lassú mozdulatokkal belekeverjük az epret.

Hidegre tesszük kb. 30 percig 

Ha sokáig áll, levet ereszt, így pár csepp citromlevet is lehet hozzá adni. Az egészben hagyott tészta lapot tegyük egy tálcára, kenjük rá az epres habkrémet, majd helyezzük rá a felvágott tésztalapokat és porcukorral megszórva tálaljuk.

A lapokat körülbelül 25 * 35 cm-es sütőlapon ajánlott sütni.

Tipp: A leveles tészta pár napig a hűtő normál részében eláll, egyéb esetben fagyasztható!

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...