Rántott süllő, tésztasalátával

Elkészítési idő: 120 perc 

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg süllő filé, só és bors ízlés szerint, 15 dkg liszt, 3 db tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, 4 dl olaj a sütéshez, 1 db citrom, 2 cikk aprított fokhagyma 

Elkészítése:

A süllő szeleteket sózzuk, borsozzuk, lefóliázzuk és 1 órát állni hagyjuk. A panírozáshoz elkészítjük a hozzávalókat külön-külön edényben, a tojásokhoz hozzákeverjük az aprított fokhagymát. Ha elkészültünk, akkor először beleforgatjuk a lisztbe majd a felvert fokhagymás tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. 

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd kisütjük benne a filéket. 

Hozzávalók a salátához:

2 db kisebb sárgarépa, 5 dkg zöldborsó, 

25 dkg szarvacska tészta, 1 db piros kaliforniai paprika, 25 dkg tejföl, 15 dkg majonéz, 2 evőkanál mustár, 1 kisebb fej lila hagyma 

Elkészítése:

A sárgarépát tisztítás után kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük, kiszedjük majd kihűtjük. Ugyanebben a lében megfőzzük a zöldborsót, majd azt is kiszedjük és hagyjuk kihűlni.

A tésztát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

A kaliforniai paprika húsát felkockázzuk, a lila hagymát felszeleteljük. A tejfölt elkeverjük a majonézzel, hozzáadjuk a mustárt is Amikor ezzel kész vagyunk beleforgatjuk a zöldségeket és a tésztát. Tálalásig a hűtőbe helyezzük.

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...