Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg süllő filé, só és bors ízlés szerint, 15 dkg liszt, 3 db tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, 4 dl olaj a sütéshez, 1 db citrom, 2 cikk aprított fokhagyma
Elkészítése:
A süllő szeleteket sózzuk, borsozzuk, lefóliázzuk és 1 órát állni hagyjuk. A panírozáshoz elkészítjük a hozzávalókat külön-külön edényben, a tojásokhoz hozzákeverjük az aprított fokhagymát. Ha elkészültünk, akkor először beleforgatjuk a lisztbe majd a felvert fokhagymás tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd kisütjük benne a filéket.
Hozzávalók a salátához:
2 db kisebb sárgarépa, 5 dkg zöldborsó,
25 dkg szarvacska tészta, 1 db piros kaliforniai paprika, 25 dkg tejföl, 15 dkg majonéz, 2 evőkanál mustár, 1 kisebb fej lila hagyma
Elkészítése:
A sárgarépát tisztítás után kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük, kiszedjük majd kihűtjük. Ugyanebben a lében megfőzzük a zöldborsót, majd azt is kiszedjük és hagyjuk kihűlni.
A tésztát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A kaliforniai paprika húsát felkockázzuk, a lila hagymát felszeleteljük. A tejfölt elkeverjük a majonézzel, hozzáadjuk a mustárt is Amikor ezzel kész vagyunk beleforgatjuk a zöldségeket és a tésztát. Tálalásig a hűtőbe helyezzük.