Falusi csirkebecsinált leves

Elkészítési idő: 90 perc 

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg csirkeaprólék, 8 dkg karfiol rózsáira szedve, 2 darab sárgarépa, 1 darab fehérrépa 8 dkg zöldborsó, 2 darab kisebb krumpli, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsír, 1 kisebb csokor petrezselyem zöld

Hozzávalók a reszelt tésztához: 

2 egész tojás, 30 dkg liszt, 3 evőkanál víz, csipet só 

A leves elkészítése:

A megadott zsiradékon fedő alatt a csirkeaprólékot, a felkarikázott zöldségeket és a felkockázott krumplit folyamatosan kevergetve pirítjuk 10 percig. Ezután felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jól ellepje és forraljuk 1-2 percig, majd lefedjük és főzzük alacsony lángon 40 percig. Amikor már majdnem megfőtt hozzáadjuk a zöldborsót, a karfiolt és az apróra vágott petrezselymet, így főzzük még 15 percig.

A reszelt tészta elkészítése: 

Felütjük a tojásokat egy tálba, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a vizet, alaposan összegyúrjuk és aránylag fogósabb, keményebb tésztát kell kapnunk. Nem jó ha lágy, mert akkor nehéz reszelni! A reszelő nagy lyukú részével lereszeljük egy kilisztezett tálcára, hogy össze ne tapadjanak. Felteszünk vizet forrni egy lábasba és már a forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt megfőzzük a tésztát.

Tipp: ezt a fajta reszelt tésztát meg is száríthatjuk, így eláll pár hétig.

Tipp: külön tároljuk a tésztát is és a levest is, hiszen a tészta hajlamos az elázásra.

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...