Otthonunkban is készíthetünk pattogatott kukoricát, nem bonyolult dolog és az a jó benne, hogy mi saját magunknak tudjuk ízlésünkre elkészíteni. Ami nagyon fontos, hogy lehetőleg a lábasunknak tapadásmentes legyen a bevonata, nagy űrtartalmú legyen és mindenképp szükséges, hogy tetővel legyen ellátva, hiszen a kukorica pattogni fog.
Az elkészített popcornt sóval, bármilyen fűszerekkel, de akár sós olvasztott vajjal is ízesíthetjük.
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg natúr pattogatni való kukoricaszem, 2 evőkanál olívaolaj vagy étolaj, só, ízlés szerint fűszerek
Elkészítése:
Egy fedővel ellátott lábasba 2 evőkanál olívaolajat beleöntünk, majd a tűzhelyen a lángot közepes fokozatra állítjuk és beleteszünk körülbelül 10 szem natúr kukoricaszemet lefedjük a lábast a fedővel és néha megrázogatjuk, amikor kipattogott a pár szem kukorica, akkor hozzáadjuk az összes többi kukoricát és megsózzuk. Alaposan összerázzuk, hogy az olaj ellepje, majd újra lefedjük és 15-20 másodpercenként megrázogatjuk, hogy véletlenül se égjenek meg.
Amikor már pattogni kezdenek, akkor is megrázogatjuk időközönként.
A kész popcornt sózhatjuk, fűszerezhetjük, majd kínálhatjuk is.