A rántott pipicomb mindenki kedvence, főleg ha nem túl nagy combokról beszélünk, hiszen azokat néha elég nehéz átsütni. Isteni finom az az igazi kis falusi, gyenge pipihús, amelynek szinte minden apró darabját lerágunk a csontról, ezért a kicsik és a nagyok kedvence is egyaránt.
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók 4 személyre:
8 darab pipi comb, 2 liter víz, 1 bögre liszt, 4 db felvert tojás, só ízlés szerint
Elkészítése:
Egy lábasban feltesszük a vizet a sóval forrni és beletesszük a kisebb pipicombokat, majd 20-25 perc alatt megabáljuk. Abálás után kiszedjük őket a vízből és kihűtjük.
A panírozáshoz előkészítjük a lisztet és a felvert tojásokat külön-külön, egy magasabb falú tányérban.
A kihűlt combokat párizsisan panírozzuk be, először a lisztbe mártjuk őket, utána a felvert tojásba, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
Köretnek petrezselymes burgonyát készítünk a következő recept alapján:
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg burgonya, 1 teáskanál só, 1 csomag friss petrezselyemzöld, 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, majd kisebb de lehetőleg egyforma darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük 20-25 perc alatt és ha már megfőtt leszűrjük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk és egy serpenyőben az olajban 2-3 perc alatt a főtt burgonyával összepirítjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze.