Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók körülbelül 25 db, 18 cm átmérőjű palacsintához:
30 dkg liszt, 2 evőkanál vaníliás cukor, 2 db tojás, 1 csipet só, 3 dl szódavíz, 3,5 dl tej
Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálban csomómentesre keverjük, a tejet részletekben adagolva adjuk hozzá. Érdemes átmenni rajta egy botmixerrel is, hogy ne maradjanak pici lisztcsomók benne. Enyhén kiolajozott, tapadásmentes palacsintasütőben szépen eloszlatunk egy adag tésztát, ami körülbelül egy közepes merőkanál mennyiségnek felel meg. Közepes lángon 1-2 perc alatt megsütjük az egyik, majd újabb 1 perc alatt a másik oldalát, és már tölthető is bármilyen töltelékkel, ami az ízlésünknek tetszőleges.