Nyáron nem vágyunk az erős, tömény alkoholokra, viszont annál inkább kívánjuk a könnyed, gyümölcsös likőröket, főleg, ha azok szezonális gyümölcsből készülnek. Igazán, hidegen a hűtőből a legfinomabb!
Elkészítési idő: 5-6 nap
Hozzávalók 2 liter likőrhöz:
4 kg meggy (kimagozott), 1 kg cukor, 6 dl pálinka (semleges ízű) vagy vodka, 3 dl rum
Elkészítése:
Előkészítünk egy tiszta 6 literes üveget és beletesszük a 4 kg megmosott, kimagozott meggyet, ráöntjük az 1 kg cukrot, jól összerázzuk és tegyük ki a napra. Ha jó meleg van, akkor körülbelül 1 nap alatt elolvad rajta a cukor de többször rázzuk össze napközben. Ha a cukor elolvadt, hozzáöntünk 6 dl semleges ízű pálinkát, körülbelül 42 fokosat. 5-6 napig hagyjuk így a napon, attól függően, milyen meleg van. Minden nap megrázogatjuk egy párszor.
Ha letelt az idő, hozzáöntünk 3 dl rumot és ha erősebbre szeretnénk, utólag is lehet korrigálni pálinkával még.
