Elkészítési idő: 90 perc
A lecsós szelet az egyik legkedveltebb magyaros étel, amit többféle húsból is elkészíthetünk de általában sertéskarajból a legfinomabb és a legomlósabb.
Hozzávalók 2 személyre:
4 szelet karaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 3 evőkanál étolaj, 3 db fehér paprika, 3 db paradicsom, 1 kisebb doboz paradicsomsűrítmény, só, bors, cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt paprikát és a kisebb darabokra vágott paradicsomot, megsózzuk és borsozzuk, így együtt pároljuk legalább 20 percet. Hozzáöntjük a paradicsom sűrítményt és ízlés szerint megcukrozzuk.
A karajszeletek mindkét oldalát megsózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk.
A húsokat a lecsóhoz adjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd lassú tűzön, lefedve készre főzzük körülbelül 50 perc alatt. Rizzsel, tésztával vagy tarhonyával tálaljuk.