Lecsós szelet

Elkészítési idő: 90 perc 

A lecsós szelet az egyik legkedveltebb magyaros étel, amit többféle húsból is elkészíthetünk de általában sertéskarajból a legfinomabb és a legomlósabb. 

Hozzávalók 2 személyre:

4 szelet karaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 3 evőkanál étolaj, 3 db fehér paprika, 3 db paradicsom, 1 kisebb doboz paradicsomsűrítmény, só, bors, cukor ízlés szerint 

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt paprikát és a kisebb darabokra vágott paradicsomot, megsózzuk és borsozzuk, így együtt pároljuk legalább 20 percet. Hozzáöntjük a paradicsom sűrítményt és ízlés szerint megcukrozzuk. 

A karajszeletek mindkét oldalát megsózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk.

A húsokat a lecsóhoz adjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd lassú tűzön, lefedve készre főzzük körülbelül 50 perc alatt. Rizzsel, tésztával vagy tarhonyával tálaljuk.

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...