Keszeg ropogósra sütve

A keszeget nem sokra becsülik legtöbben, mert nagyon szálkás és félnek tőle. De ha megfelelően készítik el, akkor a szálkák ropogósra sülnek benne és egyszerűen elfogyasztható lesz az egész hal, csak a gerince és a feje marad meg. Érdemes kipróbálni mert nagyon finom!

Hozzávalók 2 személyre:

8 db körülbelül 70 dkg-s keszeg, 1 csésze liszt (lehet kukoricaliszt is), 2 evőkanál pirospaprika, só, bors, 1 liter étolaj 

Elkészítése:

A lepikkelyezett, megmosott, szárazra megtörölt keszegek oldalát egy éles késsel mélyen, a gerincig beirdaljuk. Próbáljuk a lehető legsűrűbben bevagdosni, legalább 2-3 milliméterenként, úgy, hogy közben az összes Y-szálkát átvágjuk a halban, közben hallani, ahogy reccsennek a penge alatt. A halak mindkét oldalát alaposan megsózzuk, beborsozzuk.

Egy tálban összekeverjük a lisztet a paprikával, egy nagyobb csipet sóval és borssal is ízesítjük.

Egy mély serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a halakat egyenként a lisztbe forgatjuk, lerázzuk a felesleget, azután a forró olajba eresztjük.

A keszegeket mérettől függően 5-8 perc alatt, többször is megfordítva az olajban, ropogósra/kopogósra sütjük.

A sült halakat egy papírtörlővel bélelt tálba helyezzük, leitatjuk róluk a felesleges olajat, majd azonnal, frissen melegen találjuk.

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...