Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg fejes édes káposzta, 2 evőkanál cukor, 3 dl olaj, ízlés szerint só, őrölt fekete bors, 50 dkg tetszőlegesen választott tészta (fodros kocka, széles metélt)
Elkészítése:
A káposztát a külső leveleitől megtisztítjuk, majd késsel amennyire tudjuk apróra vágjuk. 1 evőkanál sóval elkeverjük és hagyjuk állni, amíg levet ereszt. Ha letelt az idő jól kinyomkodjuk a káposztából a levet és a cukros olajon gyakori keveréssel barnára dinszteljük, majd félretesszük.
A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük, de figyeljük, hogy ne főzzük túl és ne ázzon el. Amikor megfőtt, leszűrjük, majd hozzáadjuk az elkészített káposztához és alaposan de óvatosan összekeverjük, így még együtt pirítjuk 2-3 percig.
Ha szükséges még megsózzuk, borsozzuk.